Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Gelderland

Tientallen internationale vlaggen neergehaald langs route 4Daagse

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vrijwel alle vlaggen in Nijmegen omvergetrokken die stonden opgesteld bij de Waalbrug. De vlaggen staan er om internationale deelnemers aan de 4Daagse welkom te heten.

Wie de actie op zijn geweten heeft, is niet bekend. Alle vlaggen, op twee na, werden omvergetrokken, zegt een verslaggever van Omroep Gelderland die ter plaatse is. "De enige twee die nog overeind stonden, waren twee omgekeerde Nederlandse vlaggen", laat hij weten.

De omgekeerde vlaggen verschenen de afgelopen week in onze provincie in het straatbeeld. De Nederlandse vlaggen, met de blauwe baan boven, gelden als teken van steun voor boeren en van verzet tegen de stikstofmaatregelen.

Vlaggen weer overeind?

De organisatie van de 4Daagse heeft de laatste twee vlaggen zelf naar beneden gehaald, zodat alle vlaggen inmiddels op de grond liggen. Een woordvoerder laat weten bekend te zijn met de actie. De Vierdaagse zoekt nu naar een oplossing. Het wandelevenement gaat dinsdag officieel van start.

Waarschijnlijk moet er opnieuw een aannemer komen die de schade herstelt en de vlaggen weer in ere kan herstellen. De verslaggever zegt ook aangesproken te zijn door een man, die een tegenactie wil organiseren en deze zondag met enkele trekkers de vlaggen weer overeind wil trekken.

De vlaggen zijn uit de grond getrokken.