Dit is een nieuwsbericht van
Omrop Fryslân

Opnieuw geen skûtsjesilen wegens harde wind, wedstrijd wordt niet ingehaald

Voor de tweede dag op rij gaat het skûtsjesilen vandaag niet door. Weerman Jan Jonkman waarschuwt voor vlagen van windkracht zes of misschien zeven.

Volgens de SKS waait het te hard om te zeilen. Nog voordat dat besluit werd genomen, waren er al schippers die zeiden dat ze liever aan de wal wilden blijven.

Tot nu toe is alleen de wedstrijd bij Grou gezeild. In een windvlaag sloeg toen het skûtsje van Heerenveen om.

Skûtsje Heerenveen slaat om

Het besluit om niet te varen is genomen door de zogenaamde 'slechtweerraad', die speciaal is ingesteld voor zulke situaties. Wedstrijdleider Willem Klein noemt het besluit 'verhipte jammer', maar het is niet anders, zegt hij.

Geen inhaalwedstrijd

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt deze wedstrijd niet ingehaald. Komende dinsdag is er wel een extra wedstrijd op het water bij Woudsend, die geldt als de inhaalwedstrijd van De Veenhoop. Die wedstrijd is een dag eerder afgeblazen.

De voorzitter van de SKS legt uit hoe het zit met de inhaalwedstrijd

In verband met de hardzeildag op het Sneekermeer begint de wedstrijd van woensdag niet om 14:00 uur, maar om 15:45 uur. Het startschot is dan om 15:55 uur, en de rechtstreekse uitzending van Omrop Fryslân begint om 15:30. Deze uitzending is alleen online te zien, op televisie hebben we dan aandacht voor de belangrijkste kaatspartij voor jongens: de Freule.

Deel artikel: