Dit is een nieuwsbericht van
Omrop Fryslân

Minister Wiersma biedt excuses aan voor gedrag op congres VVD

Onderwijsminister Dennis Wiersma uit Franeker heeft bij het drukbezochte VVD-congres ook aan de VVD-leden zijn excuses aangeboden voor zijn grensoverschrijdende gedrag.

"Ik heb fouten gemaakt, ik ben te fel geweest. Dat is niet goed en daar heb ik enorme spijt van. Ik wil ook hier sorry zeggen", zei Wiersma op het congres.

Wiersma herhaalde aan de slag te zijn met zijn uitbarstingen. Ook tegen de VVD-leden zei hij open te staan voor een gesprek als zij zich door hem onheus bejegend hebben gevoeld.

'Niet oké'

"Woede-uitbarstingen zijn niet oké. Ook niet door de minister-president en ook niet als daar een direct 'sorry' op komt", zei een van de VVD-leden die daarmee het gedrag van Wiersma aan de kaak stelde. "We moeten elkaar hier op blijven aanspreken." De VVD moet "een veilige club" zijn, erkende Rutte, maar "botsen mag. We zijn niet van marsepein."

"Wat Dennis heeft gedaan, kan niet", herhaalde Rutte. De VVD-partijleider geeft Wiersma echter een tweede kans, omdat de onderwijsminister heeft aangegeven zijn leven te willen beteren en in gesprek te willen gaan met mensen die hij niet goed heeft behandeld, hield Rutte de leden voor.

Deel artikel: