De Almeerse componist Miranda Driessen werkt in Atelier StrandLAB aan haar project Stemmingen. Elke dag maakt ze een nieuw muziekstuk met klanken van windharpen op het Almeerderstrand. Dat doet ze tot en met 4 september. 

Samen met acht musici verzorgt ze optredens en doet ze met windharpen onderzoek naar verschillende stemmingen. Elke dag stemt ze de installatie op een andere manier. Daardoor klinken de windharpen ook steeds anders. "Een windharp werkt met snaren. In de gleuven zitten drie tot vier snaren en die zorgen voor wervelingen en dan krijg je klanken. Je kunt ze stemmen en dan krijg je een palet aan tonen en dan kan je een stuk componeren." aldus Driessen.

Workshops en concerten

's Ochtends organiseert ze een workshop deep listening. Dat is een methode voor verdieping van luisterervaringen die gebruikmaakt van meditatie, adem- en stemimprovisaties. 's Avonds zijn er concerten van verschillende musici. De concerten worden deels vormgegeven door de compositie die Driessen die dag maakt. 

Een aantal van de artiesten die optreden de komende dagen zijn: Doris Hochscheid, Elisabeth Smalt, James Hewitt en Chetna Sehgal. De toegang is gratis, maar je moet je wel van te voren aanmelden via de website