Dit is een nieuwsbericht van
Omroep Brabant
Aangepast

'Het feest kan beginnen, vaccin is binnen', corona-feestnummer van Johan Vlemmix

  • Omroep Brabant

Artiest Johan Vlemmix heeft weer niet stilgezeten. De Eindhovenaar kwam woensdag direct na het zetten van de eerste coronaprik met een canavalesk nummer: 'Het feest kan beginnen, vaccin is binnen'.

Het feestnummer slaat op de start van de vaccinatie tegen het coronavirus. Binnen enkele uren na het zetten van de eerste spuit, komt Johan Vlemmix met het lied op de proppen. Compleet met actuele prikbeelden in de clip. "Wij zijn de eerste, hè", zegt Johan Vlemmix lachend als hij trots de telefoon opneemt.

Van idee tot uitwerking met muziek en eigen clip, het was allemaal binnen twaalf uur gebeurd. ''Ik lag gisteravond in bed te malen. Ik dacht: hoe kunnen we iets positiefs doen. Er zijn zoveel mensen negatief. Ik wil de mensen juist weer laten lachen. Toen kwam het idee voor het lied in me op en zijn we direct aan de slag gegaan.''

Na maanden van negativiteit rondom het virus zag hij weer een kans voor een feestnummer. "Voor veel mensen is het vaccin een reden voor een feestje. Heel veel mensen kijken er echt naar uit."

Toch zijn er ook nog mensen die niet zitten te wachten op een vaccinatie. "Ik hoop dat dit nummer én goede voorlichting eraan bijdragen dat ook zij zich binnenkort laten vaccineren. Er is altijd licht aan het einde van de tunnel."

LEES OOK:

Sanna kreeg als allereerste de coronavaccinatie: 'Ik heb er helemaal niets van gevoeld'

Deel artikel: