Afscheid van shorttrackhal met gouden plak Schulting

Aangepast
Sport algemeen
Liveblog gesloten
 • 내일 보자!

  Het is alweer ruim na middernacht in Pyeongchang. Tijd om te gaan slapen. Morgen kunnen wij ons onder meer verheugen op de 1.000 meter bij de mannen en de medailleceremonie van Suzanne Schulting. Maar er is natuurlijk nog meer.

  02.00 uur: kunstrijden, vrije kür vrouwen

  02.00 uur: freestyle skiën, cross vrouwen

  07.35 uur: troostfinale curling, Canada-Zwitserland

  08.40 uur: halve finale ijshockey mannen, Tsjechië-Russische ploeg

  11.00 uur: 1.000 meter mannen, met Kjeld Nuis, Kai Verbij en Koen Verweij

  12.05 uur: halve finales curling vrouwen, Zuid-Korea-Japan en Zweden-GB

  12.15 uur: biatlon, estafette mannen

  13.10 uur: halve finale ijshockey mannen, Canada-Duitsland

  OLYMPIC CHAMPION 1000M!!!!!!!!

  A post shared by SUZANNE SCHULTING 🖤 (@suzanneschulting) on

 • Het radiocommentaar bij de gouden race van Schulting

 • De beelden!

  Hier zijn de beelden van de persconferentie waarop Jan Blokhuijsen zijn beruchte uitspraak doet over de behandeling van honden in Zuid-Korea.

  Blokhuijsen verrast met 'hondenuitspraak' op persconferentie
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Nog 15 dagen

 • Medailleklassement

 • Kramer en Blokhuijsen reageren op alle commotie

  Oké, we gaan het nog één keer hebben over de commotie rond de Nederlandse achtervolgingsploeg na het gooien met een plakkaat en een onhandige uitspraak over het eten van hondenvlees in Zuid-Korea.

  "Of alle commotie overdreven is? Ik ben blij dat jij het zegt", zegt Sven Kramer tegen NOS-verslaggever Bert Maalderink. "We zijn bij de 'slachtoffers' geweest. Eentje had helemaal niks en de ander een hoofdwond. Maar het is allemaal prima opgelost."

  Dierenvriend Jan Blokhuijsen: "Ik wilde even mijn hart luchten. Het dierenwelzijn gaat me aan het hart, maar achteraf gezien was dat niet het juiste moment."

  1/2Kramer over de 'slachtoffers': eentje had helemaal niks
  2/2Dierenvriend Blokhuijsen blijft achter zijn woorden staan
 • Ook de curlers zijn klaar

  Het laatste evenement van de donderdag zit erop in Pyeongchang: de halve finales in het curlingtoernooi van de mannen. De eindstrijd gaat tussen Zweden en de VS.

  De Zweden waren in de halve finales volgens verwachting Zwitserland de baas: 9-3. De VS was verrassend te sterk voor Canada. Voor Canada, bij de mannen en vrouwen zowel titelverdediger als wereldkampioen, is Pyeongchang uitgelopen op een deceptie. De vrouwen zijn al uit het toernooi en nu is bij de mannen brons nog het hoogst haalbare.

  Met twee steals in het achtste end namen de Amerikanen een 4-2 voorsprong. Canada kwam nog op 4-3, maar in het laatste end kwam de VS, dat de laatste steen had, niet meer in de problemen.

  Rasmus Wranaa, Niklas Edin en Oskar Eriksson zijn tevreden met hun finaleplaats EPA
 • Felicitatie van Akwasi

 • Mollema onderbreekt training

  Bauke Mollema onderbrak vanmiddag zijn trainingsrit in Frankrijk om via een livestream te kijken naar de gouden race van Suzanne Schulting. Ook Stef Clement pakt tussen twee trainingen door een medaille mee.

 • Goud Wit-Russisch biatlonkwartet

  De Wit-Russische biatlonvrouwen zijn in Pyeongchang olympisch kampioen geworden op de estafette (4x6 kilometer).

  Lisa Vittozzi bracht Italië als eerste loper aan de leiding. Zij maakte slechts één schietfout. Haar teamgenoten misten daarna zowel liggend als staand zoveel schijven dat Italië het kon vergeten.

  Darja Domratsjeva maakte het verschil. Liggend maakte ze geen enkele fout. De Wit-Russin moest staand wel drie keer herladen, maar ze hield haar voorsprong van 6,3 seconden op Frankrijk moeiteloos vast. In de slotkilometers moesten de Françaises het zilver aan Zweden laten. Wereldkampioen Duitsland stelde teleur met de achtste plaats.

  Een Wit-Russisch feestje op de biatlon AFP
 • Otter: Schulting rijdt met ballen in d'r broek

  De bondscoach van de Nederlandse shorttrackers zag de winnares van goud de eerste week als een stuiterbal de Spelen overleven, maar daarna de zaken perfect oppakken.

  Otter: Schulting rijdt met ballen in d'r broek
  Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
 • Felicitaties van de premier

  Het was alweer zes dagen geleden dat premier Rutte de telefoon moest pakken om een Nederlandse olympisch kampioen te feliciteren. Afgelopen vrijdag was Esmee Visser de laatste, maar vandaag ging de telefoon van Suzanne Schulting.

 • Nog niet genoeg van schaatsen?

  Krijg je echt geen genoeg van schaatsen of heb je gewoon zin in mooie winterse beelden uit Zweden?

  Op de Facebook-pagina van NOS Sport kun je nu live kijken naar de ontknoping bij de eerste marathon van de KPN Grand Prix in Luleå.

 • Afscheid van de shorttrackhal

 • Duits feestje op de noordse combinatie

  Duitsland heeft ook het slotnummer op de noordse combinatie gewonnen. Johannes Rydzek en Eric Frenzel, individueel goed voor goud op de normale en grote schans, wonnen met Fabian Riessle en Vinzenz Geiger ook de teamwedstrijd.

  Oostenrijk had op de schans omgerekend 0,06 voorsprong gepakt op Duitsland. De eerste Duitse langlaufer (Geiger) had het gat al na 3,5 kilometer gedicht, waarna Riessle een enorme voorsprong wist op te bouwen. Achter de superieure Duitsers won Noorwegen het zilver, het brons was voor Oostenrijk.

  De Duitse winnaars van de noordse combinatie solliciteren naar een fles champagne van Usain Bolt AFP
 • Meer berichten tonen