NOS SchaatsenAangepast

Olympisch kampioenen krijgen lintje in Grote Kerk

Olympisch kampioenen krijgen lintje in Grote Kerk

Alle goudenmedaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Spelen hebben bij de huldiging in de Grote Kerk in Den Haag een lintje gekregen. Tenminste, degenen die nog niet al koninklijk waren onderscheiden.

Zo kregen de schaatsers Sven Kramer, Ireen Wüst en Jorien ter Mors en parasnowboardster Bibian Mentel een bronzen beeldje naar de naam 'Chapeau' als herinnering aan de Spelen in Pyeongchang, omdat zij na afloop van een vorige Spelen al geridderd waren.

De schaatsers Kjeld Nuis, Carlijn Achtereekte en Esmee Visser, shorttrackster Suzanne Schulting en zitskiër Jeroen Kampschreur ontvingen trots hun lintje uit handen van sportminister Bruno Bruins.

  • ANP
    Onder meer Kjeld Nuis stapt op de fiets na de huldiging
  • ANP
    Sven Kramer op de fiets in Den Haag
  • ANP Royal Images
    Kjeld Nuis

Vicepremier Hugo de Jonge sprak alle olympiërs en paralympiërs toe. Hij was trots op de vijfde plaats van de Nederlandse equipe in de medaillespiegel bij de Spelen. "We laten erkende wintersportlanden als Zwitserland, Zweden en Oostenrijk achter ons. Dat is de magie van de Spelen'', aldus De Jonge.

Groepsfoto

Daarna gingen alle medaillewinnaars naar Paleis Noordeinde, waar ze werden ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima en op het bordes de traditionele groepsfoto werd gemaakt.

  • ANP Royal Images
    Kjeld Nuis maakt een selfie met de koning en koningin

Het is een groot gezelschap, want in Pyeongchang wonnen de schaatsers en shorttrackers samen twintig medailles en de paraskiërs en parasnowboarders veroverden zeven keer eremetaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl