NOS SportAangepast

Dopingzondaar als held onthaald in Sint-Petersburg

Een dopingzondaar valt normaal gesproken van zijn sokkel als hij betrapt wordt, maar Aleksandr Kroesjelnitski niet. De Rus is gisteren in Sint-Petersburg gehuldigd, terwijl hij bij de Spelen in Pyeongchang positief testte op meldonium.

Hij kreeg een oorkonde en een bloemetje van de gouverneur van de stad en maakte een selfie. De voorlopig geschorste Kroesjelnitski is nog in afwachting van zijn definitieve straf: "Ik kan er niets over zeggen. Er zou vandaag een bijeenkomst zijn, maar ik heb er nog niks over gehoord."

Geen beroep meer

De curler veroverde met Anastasia Bryzgalova brons in de wedstrijd voor gemengde teams, maar die medaille moesten zij inleveren vanwege de positieve test van Kroesjelnitski. Hij liet aanvankelijk weten niets fout gedaan te hebben, maar trok later zijn beroep in.

Meldonium is sinds vorig jaar verboden. Meer dan 150 Russen, onder wie Maria Sjarapova, werden op het middel betrapt. Vanwege het grootschalige dopingschandaal was Rusland geschorst voor de Spelen, maar 168 Russen mochten wel onder neutrale vlag meedoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl