NOS SportAangepast

Ook Noord-Koreaanse delegatie keert weer huiswaarts

SL Noord Koreanen terug naar huis

Nu de olympische vlam in Pyeongchang is gedoofd, keren de atleten weer huiswaarts. De Nederlandse delegatie heeft voet op vertrouwde bodem gezet en ook de Noord-Koreaanse delegatie is vertrokken uit het epicentrum van de afgelopen sportweken.

Onder anderen de Noord-Koreaanse leden van de gemengde ijshockeyploeg Korea, het kunstrijdpaar Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik en het inmiddels wereldberoemde 'leger van schoonheden', de 229 cheerleaders die tijdens de Spelen hun landgenoten aanmoedigden, laten Pyeongchang achter zich.

Het kunstrijdduo behaalde de beste prestatie voor Noord-Korea. Het eindigde als dertiende. In totaal vertegenwoordigden tien atleten Noord-Korea tijdens de 23ste Olympische Winterspelen.

Historische handdruk

Ook de regering was vertegenwoordigd in Zuid-Korea. Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, was aanwezig bij de opening van de Spelen. Daar vond een historische handdruk plaats tussen Kim en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Kim was het eerste lid van haar familie dat sinds de Koreaanse Oorlog (1950-1953) Zuid-Korea bezoekt.

Tijdens de opening kwamen de atleten van Noord-Korea en Zuid-Korea gezamenlijk onder één vlag het olympisch stadion binnen.

'​Leger van schoonheden' gaat schuil achter muur van glimlachen en beveiligers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl