NOS SchaatsenAangepast

Knegt kijkt terug in Sportwinter: zilver ging tegen me werken

Met een zilveren medaille verbeterde Sjinkie Knegt zich in vergelijking met vier jaar geleden, toen hij de Olympische Spelen in Sotsji verliet met brons in de koffer. "Maar voor zilver kwam ik hier niet", zegt de Friese shorttracker in de laatste Studio Sportwinter vanuit Gangneung.

Knegt had meer veel meer van de Spelen van Pyeongchang verwacht. Hij begon weergaloos. Een dag na de opening stond hij in de finale van de 1.500 meter. Achter de Zuid-Koreaa Lim Hyojun veroverde hij zilver. En toen had hij nog de relay en de 1.000 en de 500 meter voor de boeg.

Vergeten

"Die zilveren medaille is twee weken geleden. Die is iedereen inmiddels weer vergeten", kijkt Knegt op de slotdag terug op zijn vroege succes.

Sjinkie Knegt blij met zilver

Misschien zat de snelle medaille hem later wel in de weg. De pupil van de succesvolle bondscoach Jeroen Otter maakte weinig meer klaar op de overige afstanden. De aflossingsploeg, waar veel van werd verwacht, ging in de fout en was zelfs geen B-finale gegund. En op de 1.000 en 500 meter liep de Oranje-troef eveneens tegen diskwalificaties aan.

"Daar baal ik ontzettend van. Ik had natuurlijk op veel meer gehoopt. Aanvankelijk dacht ik dat dat zilver bevrijdend zou werken, maar ik had het idee dat het op een gegeven moment tegen me ging werken. Na dat zilver mislukte in principe alles."

Goedmaken

Knegt zoekt het falen vooral bij zichzelf. "Sommige dingen waren gewoon niet goed en dat heb ik toch echt zelf gedaan."

Over vier jaar krijgt hij pas de kans het recht te zetten. Of niet? "Ik ben niet iemand die jaren vooruit denkt. Over drie weken hebben we een WK." Knegt wil daar wat goedmaken. Vorig jaar eindigde hij in Rotterdam als tweede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl