Kai Verbij
NOS SchaatsenAangepast

Verbij na teleurstellende Spelen: vier jaar is best lang

"Gaat wel", zegt Kai Verbij als Erben Wennemars hem tijdens een strandwandeling vraagt naar zijn gemoedstoestand. Verbij, regerend wereldkampioen sprint, moest in Pyeongchang genoegen nemen met een bijrol.

De woorden van de 23-jarige Verbij, die wegens een liesblessure een moeizame aanloop naar de Spelen had, klinken niet overtuigend. "Echt?", vraagt Wennemars om bevestiging.

Verbij lucht zijn hart tijdens strandwandeling met Wennemars

Familie

"Ik had het wel zwaar (kort na de 1.000 meter, red.), vooral als ik mijn familie of collega-schaatsers tegenkwam. Iedereen zegt dat ik het goed heb gedaan. Dat was eigenlijk ook zo", aldus Verbij. "Maar toen zag ik de tijd... Het was gewoon niet genoeg. En dan weet je dat je niet het niveau hebt om mee te doen om de medailles en dat is balen. Ik mis gewoon dat ene."

Verbij eindigde op de 500 meter als negende en op de kilometer als zesde.

Calgary

Precies een jaar geleden werd Verbij in Calgary wereldkampioen sprint. Daarmee gaf hij een waarschuwing af aan de concurrentie. En hij trok die lijn door. "Dan sta je er zo goed voor in het voorseizoen. En dan raak je geblesseerd bij die ene start en moet je voor je gevoel weer op nul beginnen", aldus Verbij.

"Je werkt vier jaar naar dit moment toe. En vier jaar is best lang..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl