De Duitse ijshockeyers komen in actie
NOS SportAangepast

Dit staat er vannacht op het olympisch programma

De slotdag van de Olympische Spelen begint met een curlingfinale waar het gastland met spanning naar uit zal kijken. De Zuid-Koreaanse vrouwenploeg gaat op voor goud tegen grootmacht Zweden, dat tweevoudig olympisch kampioen is en in Sotsji zilver veroverde.

Zuid-Korea won nog nooit eerder een olympische medaille in het curling. Een gouden plak zou de zesde olympische titel van deze Spelen betekenen voor de Koreanen, een evenaring van het recordaantal van Vancouver en Turijn.

De finale is vanaf 01.00 uur live te zien in Pyeongchang Live op NPO 1 en NOS.nl.

Tegelijk met de curlingfinale wordt ook bij het bobsleeën gestreden om een van de laatste gouden medailles van Pyeongchang. De Duitse viermansbob van de stuurman Francesco Friedrich was in de eerste twee runs de snelste en is de grote favoriet voor de titel.

IJshockeyfinale

Om 5.10 uur is de finale van het ijshockeytoernooi bij de mannen, dat het zonder NHL-sterren moet doen, maar daarom niet minder boeiend is geworden. Duitsland zorgde voor een daverende verrassing door de finale te bereiken en kan voor een nog grotere verrassing zorgen door van de Russische ploeg te winnen.

Het kunstschaatsen wordt afgesloten met het traditionele gala en wie vroeg uit de veren is, kan vanaf 7.15 uur op NPO 1 en NOS.nl live kijken naar het allerlaatste onderdeel van de Olympische Spelen: de 30 kilometer klassieke stijl voor vrouwen.

Daarna rest alleen nog de sluitingsceremonie. Ireen Wüst, die in Pyeongchang met goud op de 1.500 meter en zilver op zowel de 3.000 meter als de ploegenachtervolgingde succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden werd, mag de Nederlandse vlag dragen.

De medailleonderdelen van zondag 25 februari

01.05 uurcurlingfinale vrouwen: Zweden - Zuid-Korea
01.30 uurbobsleeënderde run viermansbob
03.15 uurbobsleeënvierde run viermansbob
05.10 uurijshockeyfinale mannen: Duitsland-olympische atleten Rusland
07.15 uurlanglaufenvrouwen: 30 kilometer klassieke stijl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl