Annouk van der Weijden kan haar ogen niet geloven na haar 5.000 meter in Pyeongchang
NOS SportAangepast

Dit staat er vannacht op het olympisch programma

Het slotweekeinde van de Olympische Winterspelen is aangebroken en daarmee ook het laatste onderdeel in de schaatshal: de massastart. Dat staat pas rond het middaguur op het programma.

Eerst is het de beurt aan snowboardster Michelle Dekker die al vroeg in de Nederlandse nacht verschijnt aan de start van de parallelreuzenslalom. Uiteraard zullen haar verrichtingen te zien zijn in Pyeongchang Live dat om 0.55 uur begint en te zien is op NPO 1 en NOS.nl.

De kwalificaties voor de mannen en vrouwen op de parallelreuzenslalom beginnen om 1.00 uur, waarna de strijd om 5.30 uur wordt voortgezet met de achtste finales om vervolgens rond 6.30 uur te eindigen met de races om de medailles.

Maar er is meer. Vannacht komen de viermansbobs voor het eerst in de baan, is de finale Big Air voor de snowboardmannen, beleeft het skiën voor landenploegen zijn olympische première en wacht de langlaufers de langste afstand: de 50 kilometer klassieke stijl. Om 7.35 uur beginnen de curlers van Zweden en de VS aan de mannenfinale.

De medailleonderdelen van zaterdag 24 februari

Nederlandse tijd
01.30 uurbobsleeën viermansbob (heat 1 & heat 2)
03.00 uursnowboardenfinale Big Air (m)
03.00 uuralpineskiënteams
05.30 uursnowboardenparallelreuzenslalom (m en v)
06.00 uurlanglaufen50 km klassiek (m)
07.35 uurcurlingZweden-VS (finale, m)
12.00/13.30 uurschaatsenmassastart (v)
12.05 uurcurlingGroot-Brittannië-Japan (troostfinale, v)
12.45/14.00 uurschaatsenmassastart (m)
13.10 uurijshockeyTsjechië-Canada (troostfinale, m)

Om 10.00 uur begint de ochtendprogrammering met Pyeongchang Vandaag, ook op NPO 1 en eveneens via de livestream op NOS.nl. Daarin een terugblik op de sporten van de afgelopen nacht en een vooruitblik op de dag, met uiteraard het schaatsen.

Vanaf 12.00 uur is in de Gangneung Oval de massastart aan de orde met bij zowel de vrouwen (Irene Schouten en Annouk van der Weijden) als de mannen (Koen Verweij en Sven Kramer) twee Nederlandse troeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl