NOS SportAangepast

Snowboardster Dekker vastberaden: ik verwacht finales te halen

Michelle Dekker is de enige Nederlandse die komende nacht naar beneden gaat in de parallelreuzenslalom. Haar weg naar Pyeongchang was een opmerkelijke.

De 21-jarige snowboardster kwalificeerde zich namelijk niet via het onderdeel waarop ze uitkomt. Ze werd derde tijdens een wedstrijd op de niet-olympische parallelslalom en dat bleek tot ieders verrassing mee te tellen als kwalificatiemoment voor de Winterspelen. Op de parallelreuzenslalom kwam ze dit seizoen niet verder dan de 21ste plaats.

Het is de tweede keer dat Dekker op de Olympische Spelen present is. In Sotsji kwam ze op de parallelreuzenslalom niet verder dan de negentiende plaats nadat ze in de kwalificaties had verloren van een Tsjechische.

Michelle Dekker

'Hier moet het gebeuren'

"Ik verwacht nu de finales te halen", zegt Dekker vastberaden. "Als ik dan verder kom, zou dat top zijn."

Om in het toernooi te blijven moet ze bij de eerste zestien eindigen. In dat geval mag ze opnieuw aantreden, wanneer vanaf de achtste finales naar de medaillesraces wordt toegewerkt.

Hoewel het haar tweede Winterspelen zijn, is Dekker toch weer onder de indruk van alles wat het mega-evenement met zich meebrengt. "Het is eens in de vier jaar, hè. Er wordt door iedereen toch een ding van gemaakt. Hier moet het gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl