Canadese Serwa grijpt olympische titel op de skicross

Kelsey Serwa heeft zich gekroond tot olympische kampioene op de skicross. De Canadese, vier jaar geleden al winnares van het zilver, sloeg in de finale een gaatje en kwam niet meer in de problemen.

Landgenote Brittany Phelan maakte er een een-tweetje van voor Canada. De Zwitserse Fanny Smith, wereldkampioene van 2013, completeerde het podium. Regerend wereldkampioene Sandra Näslund viel als nummer vier net buiten de prijzen.

Titelverdedigster Marielle Thompson gaat al vroeg onderuit

Voor regerend olympisch kampioene Marielle Thompson zat het toernooi er al snel op. De Canadese ging vroeg in de race onderuit en eindigde als derde in haar achtste finale, waar de nummers één en twee doorgingen.

Ook Andrea Limbacher, de wereldkampioene van 2015, sneuvelde vroegtijdig. Voor de Oostenrijkse vormden de kwartfinales het eindstation.

Kleine finale

Alizée Baron eindigde als vijfde, door de kleine finale te winnen. De Française miste een poortje in haar halve finale, waardoor ze was veroordeeld tot de strijd om de troostprijzen.