NOS SportAangepast

Amerikaanse ijshockeysters grijpen goud na shoot-outs

De Amerikaanse ijshockeysters hebben ten koste van Canada goud veroverd op de Olympische Spelen in Pyeonchchang. In de eindstrijd, die bol stond van de spanning, was het 2-2 na de reguliere speeltijd. Shoot-outs brachten vervolgens de beslissing: 3-2.

De VS, dat op elke Spelen een medaille won maar alleen in 1998 het goud, kwam op 1-0 dankzij Hilary Knight, die een schot van Sidney Morin binnenwerkte.

Zeven minuten

Canada, dat na zilver in 1998 vier keer goud won, werkte de achterstand in zeven minuten weg. Haley Irwin werkte een voorzet van Blayre Turnbull knap achter Maddie Rooney en Marie-Philip Poulin maakte met een geplaatst schot 2-1.

Monique Lamoureux zette de VS in de derde periode naast Canada door koel te blijven voor Shannon Szabados. In overtime was het overwicht voor de VS, maar gescoord werd er niet meer.

Shoot-outs

In de shoot-outs ging het vervolgens gelijk op. Bij de vijfde puck had Knight de Amerikaanse vrouwen aan goud kunnen helpen, maar zij miste. In de zesde shoot-out schoot Jocelyne Lamoureux, de tweelingzus van Monique, wel raak voor de VS, waarna de Canadese Meghan Agosta op doelvrouw Rooney stuitte.

Het Amerikaanse vrouwen-ijshockeyteam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl