NOS SportAangepast

Favoriete Gasser de beste op Big Air voor vrouwen

Snowboardster Anna Gasser heeft op de Olympische Spelen van Pyeongchang het goud op het onderdeel Big Air gewonnen.

De Oostenrijkse favoriete nam met een indrukwekkende laatste sprong de eerste plaats over van Jamie Anderson, die op maandag nog goud won op de slopestyle. Brons werd gewonnen door de pas zestien jaar oude Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski-Synott.

X-Games

Gasser is de laatste twee seizoenen een klasse apart op de Big Air. Vorig jaar won ze de wereldtitel en het klassement om de wereldbeker. Ook dit seizoen leidt ze in de WB-stand en won ze de X-games.

Anna Gasser

In de categorie 'beste actiesporter' is Gasser dit jaar genomineerd voor een prestigieuze Laureus Award.

Maas

De Nederlandse snowboardster Cheryl Maas wist op het onderdeel Big Air de finale niet te bereiken. Ze eindigde maandag als twintigste in de kwalificatie waar een plek bij de beste twaalf nodig was.

David Wise weer de beste

Wise weer de beste

Freestyle skiër David Wise heeft zijn olympische titel geprolongeerd in de halfpipe. De 27-jarige Amerikaan scoorde met zijn derde run 97,20 punten en passeerde daarmee zijn landgenoot Alex Ferreira, die op dat moment aan de leiding ging. Wise werd vier jaar geleden in Sotsji de eerste olympisch kampioen in de halfpipe.

Ferreira kwam met zijn laatste run nog tot 96,40 punten, maar genoegen nemen met zilver.