NOS SchaatsenAangepast

Roest vervangt Verweij bij ploegenachtervolging

Patrick Roest zal woensdag bij de ploegenachtervolging Koen Verweij vervangen.

Verweij maakte afgelopen zondag tijdens de kwartfinales tegen de Verenigde Staten een matige indruk en had moeite om het tempo van ploeggenoten Sven Kramer en Jan Blokhuijsen te volgen. Daarop ontstond discussie of Verweij niet vervangen zou moeten worden door Roest.

Beter in vorm

De 22-jarige Roest veroverde een week geleden verrassend zilver op de 1.500 meter en wekte daarmee de indruk op dit moment aanzienlijk beter in vorm te zijn dan Verweij, die op de 1.500 meter teleurstelde met een elfde plaats.

Onder leiding van bondscoach Geert Kuiper trainde de Nederlandse ploeg vanmorgen met Roest in plaats van Verweij. De Nederlandse equipe reed nog nooit in deze samenstelling een wedstrijd. Na de training besloot Kuiper definitief tot een wissel over te gaan.

"In de kwartfinale kreeg Verweij het niet goed voor elkaar om in zijn techniek te komen en met Roest hebben we gewoon een goed alternatief", aldus Kuiper.

"Dit is nu de keuze voor de halve finale. Na die wedstrijd gaan we weer opnieuw een keuze maken voor de volgende rit."

Koen Verweij reageert nuchter op het besluit van Kuiper. "Ik reed gewoon niet zo'n hele goede rit en voor mij komen er nog meer races aan. We gaan nu kijken hoe Patrick het doet."

In de halve finale is Noorwegen de tegenstander. De mannen rijden om 12.30 uur. De vrouwen komen al om 12.00 uur in actie in hun halve finale tegen de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl