NOS SchaatsenAangepast

Wüst: in halve finales ploegenachtervolging krachten sparen

Met een olympisch record (2.55,61) plaatste de Nederlandse achtervolgingsploeg bij de vrouwen zich voor de halve finales van de olympische titelstrijd. Er is echter nog voldoende te verbeteren, klonk het eensgezind uit de mond van Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong.

Nederland treft in de halve finales woensdag de Verenigde Staten, de nummer vier van de kwartfinales. Die ploeg was vier seconden langzamer dan Nederland en dat biedt volgens de Nederlandse vrouwen perspectief. Bijvoorbeeld door reserve Lotte van Beek in te zetten. "We moeten krachten sparen", keek Wüst vooruit.

Sterkste opstelling in finale

Kort na de halve finales wordt in Gangneung ook de finale gereden. "Op papier zouden we Japan moeten treffen in de finale. Dan moeten we in de sterkste opstelling aantreden", meende Wüst, de kopvrouw van de ploeg.

Sprintbenen

Antoinette de Jong had maandag wat moeite het hoge tempo te volgen. "Ik weet wat ik volgende keer beter moet doen. Ik moet mijn sprintbenen eronder zetten. Zo'n tijd rijden met nog veel verbeterpunten geeft zelfvertrouwen, maar ik moet nog even aan de bak."

De communicatie verliep ook niet vlekkeloos bij de Nederlandse vrouwen. "We hadden even een jo-go-ho-momentje. Dat leek wat veel op elkaar. Dat wordt nu ja en go, gewoon betere afspraken maken. Ons voordeel is dat we vier goede meiden hebben, dan is het verstandig die woensdag ook te gebruiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl