Mathieu Faivre eindigde als zevende op de reuzenslalom
NOS SportAangepast

Skiër Faivre naar huis gestuurd na egoïstische uitlatingen

De Spelen van Mathieu Faivre zitten erop. De Franse skiër, vriend van olympisch kampioene Mikaela Shiffrin, is naar huis gestuurd vanwege boze uitlatingen na de reuzenslalom.

Faivre eindigde als zevende, achter winnaar Marcel Hirscher, wat voelde als "een klap in het gezicht", zoals hij het zelf omschreef. "Ik ben hier voor mezelf alleen", verklaarde de 26-jarige Fransman, die liet doorschemeren weinig op te hebben met zijn landgenoten. "Als je eens zou weten hoe ik denk over de groep..."

Olympisch kampioene Mikaela Shiffrin en Mathieu Faivre

Daarop werd besloten Faivre om "disciplinaire redenen" huiswaarts te sturen. Met een bericht op Facebook probeerde de skiër, afkomstig uit de Zuid-Franse stad Nice, de boel nog wel te sussen.

"Toen ik tien minuten na mijn race mijn gevoelens moest omschrijven, dacht ik alleen aan mijn prestatie en mijn falen", zo verklaarde hij.

"Mensen reageren niet allemaal hetzelfde op falen en ik moet toegeven dat ik een heethoofd ben. Ik wilde niemand een gebrek aan respect tonen en was zeer trots dat ik mijn land mocht vertegenwoordigen."

Streep door landenwedstrijd

Door zijn straf gaat er een streep door de naam van Faivre voor de landenwedstrijd die voor zaterdag op het programma staat.

Vriendin Mikaela Shiffrin won deze Spelen goud op de reuzenslalom

Het betekent tevens dat de skiër niet van de partij is als zijn vriendin Shiffrin donderdag in actie komt op de combinatie. Shiffrin won deze Spelen al goud op de reuzenslalom, maar trok zich terug uit de Super G en de afdaling, de laatste omdat de combinatie vanwege voorspelde harde wind een dag vervroegd werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl