NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors: voor mijn doen een supergoede race

Jorien ter Mors reed naar een knappe zesde plaats op de olympische 500 meter, met een tijd van 37,53. De Twentse was dan ook hartstikke tevreden en gaf toe heel even aan een medaille te hebben gedacht.

"Na mijn finish dacht ik: dit is voor mij een hele goede tijd. Zeker na die opening van 10,5, dat heb ik nog nooit gedaan. Maar op het moment dat Brittany Bowe eronderdoor ging wist ik dat het geen medaille zou worden."

Geen reden tot somberheid voor Ter Mors. "Dit was voor mijn doen een supergoede race. Hier ben ik heel blij mee. Zeker als je kijkt naar de WK sprint, dan kan ik hier wel wat mee."

Met goud op de 1.000 meter is het olympisch toernooi van Ter Mors sowieso allang geslaagd. "Ik kijk heel positief terug op deze Spelen, het enige minpunt was de halve finale relay (in het shorttrack, red.)."

"Ik heb de 1.000 meter top gereden, reed een goede 1.500 meter in het shorttrack en zet hier verreweg mijn beste 500 meter op een laaglandbaan neer. Ik kan niet anders dan tevreden terugkijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl