NOS SportAangepast

Skeletonster Bos sluit eerste Spelen als achtste af

Skeletonster Kimberley Bos heeft haar olympisch debuut met de achtste plaats afgesloten. De eerste Nederlandse atlete in deze sport op de Spelen kon haar achtste plaats na drie runs in haar slotrun niet verbeteren. De Britse Lizzy Yarnold prolongeerde haar olympische titel.

Bos plaatste zich met de hakken over de sloot voor de Spelen, nadat ze in januari ziek was geworden. Op de baan in Pyeongchang liet de 24-jarige Edese zien dat ze in relatief korte tijd een vaste waarde in de wereldtop is geworden.

Constant

Bos stond vorig seizoen als eerste skeletonner uit Nederland op het podium van een wereldbekerwedstrijd. Uitgerekend op de olympische baan eindigde ze als derde. Daar kwam ze nu niet bij in de buurt. Bos was over twee dagen heel constant, met een keurige achtste plaats als resultaat.

De strijd om goud was spannend. Yarnold leverde als nummer twee na drie runs een geweldige slotrace af. Haar tijd (51,46) was voldoende om de Oostenrijkse Janine Flock van de eerste plaats te verdrijven. Flock verdween zelfs van het podium door een matige slotrun. Het zilver ging naar de Duitse Jacqueline Lölling, brons was voor de Britse Laura Deas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl