NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors: dit voelt als een volwaardig afscheid

Voor Jorien ter Mors was het een perfect afscheid. De olympisch kampioene op de 1.000 meter (langebaan) reed in Gangneung een hele goede laatste individuele wedstrijddag als shorttrackster. De vijfde plaats in de finale van de 1.500 meter stemde haar tevreden. "Ik had niet meer in mijn mars."

Ter Mors had nog even uitzicht op een medaille, maar werd in de slotfase van de derde plaats af gereden. "Het was een goede race. Ik heb de goede keuzes gemaakt, reed goed voorin. Het was het maximale voor mij. Het is goed zo. Ik heb twee goede races gereden, tactisch ook. Misschien was het wel mijn beste wedstrijddag ooit", keek ze terug op haar ritten.

Volwaardig afscheid

Ter Mors keek even terug op haar loopbaan als shorttrackster. "Ik heb twaalf jaar geknokt en nu staan we bovenaan, zijn we wereldtop. Dit voelt als een volwaardig afscheid." Wellicht rijdt ze ook nog de b-finale op de relay bij het shorttracken. De energie is er in elk geval nog om nog een keer te pieken. "Zeker. Ik ga genieten. De vorm is er", keek Ter Mors vooruit.

Schulting baalt

Teamgenote Suzanne Schulting werd naar de b-finale verwezen en baalde daar goed van. Ze kwam voor de a-finale. "Ik was niet goed genoeg. Het was een lastige halve finale en als je twee keer op een blokje stapt, is de snelheid weg."

Schulting gokt nu op de 1.000 meter, die nog op het programma staat. "De 1.000 is mijn beste afstand."

Schulting: balen, ik had in de a-finale moeten staan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl