Stralende Wüst viert gouden medaille met Bolt-imitatie

Aangepast
Wüst en Leenstra genieten bij uitreiking medailles 1.500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stralend stapte Ireen Wüst het podium op om haar vijfde gouden olympische medaille in ontvangst te nemen. De Brabantse schaatsster won maandag op imponerende wijze de 1.500 meter in Gangneung.

Ze vierde haar goud op Medal Plaza met het overwinningsteken van de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt, die bij zijn overwinningen altijd een bliksemschicht uitbeeldde.

Fles champagne?

Bolt beloofde elke medaillewinnaar op de Winterspelen die zijn fameuze zegebaar zou imiteren een fles champagne.

Bolt heeft ludiek voorstel voor alle medaillewinnaars
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wüst is wel wat gewend, gezien haar tien olympische medailles. Zondag stond ze ook al op Medal Plaza. Toen betrof het zilver voor haar race op de 3.000 meter. Dat was niet de kleur die ze wilde. Maandag maakte ze de cirkel rond, door op elke Spelen waaraan ze deelnam (vier) goud te veroveren.

"Dit is de droom die is uitgekomen, het is echt een mooi ding", zegt Wüst. "Olympische titels zijn heel bijzonder, omdat het maar één keer in de vier jaar is. Als dat dan vier keer lukt in een periode van twaalf jaar, dan is dat wel uniek."

1/2Wüst: mijn droom is uitgekomen
2/2Leenstra: werd weer emotioneel op het podium

Naast Wüst ontving Marrit Leenstra met een diepe zucht van verlichting haar bronzen medaille. Na een aantal ondankbare vierde plaatsen en teleurstellingen heeft ze eindelijk een medaille op een individuele afstand in haar bezit.

Leenstra realiseert zich dat het bijna weer mis was gegaan, met een verschil van slechts twee honderdsten op de nummer vier. "Dat was echt vreselijk geweest", aldus Leenstra. "Ik werd bijna weer emotioneel toen ik stond. Het was echt geweldig."