NOS SchaatsenAangepast

Relaymannen hopen te leren van vroege uitschakeling vrouwen

Als regerend Europees en wereldkampioen zijn de verwachtingen van de shorttrackmannen van de relayploeg torenhoog. Toch moet eerst nog maar even de finale gehaald worden.

"We zijn aan onze stand verplicht om te presteren", aldus Daan Breeuwsma, die samen met Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Dylan Hoogerwerf de ploeg vormt. "Het zijn dus gewoon twee finales voor ons, ook al heet de eerste race dan de halve finale."

Eerder deze week lukte het de vrouwenploeg niet om de finale te halen. Zij stonden na hun dramatische dag alle vier met tranen in hun ogen de pers te woord. Dat moet natuurlijk anders bij de mannen.

Speciaal bezoek op tribune voor Knegt

De Laat heeft goed gekeken naar de vrouwen. "Zij reden eigenlijk gewoon heel goed, alleen maakten ze net een paar kleine foutjes en glipt het zo uit hun handen. Dat gevaar ligt ook bij ons op de loer."

"Alle landen liggen dicht bij elkaar, maar zolang wij geen foutjes maken heb ik er alle vertrouwen in dat wij glansrijk de finale gaan halen", stelt De Laat, de nummer zes van de 1.500 meter.

Speciaal bezoek Knegt

Tijdens de training voor de halve finales was er speciaal bezoek op de tribune voor Sjinkie Knegt. Het gezin, inclusief kinderen, was aanwezig in de schaatshal. "Ik zie ze buiten de wedstrijden om eigenlijk helemaal niet. Maar nu ze er zijn geeft dat een goed gevoel. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl