NOS SchaatsenAangepast

Kramer: dit zijn toch die verdomde Olympische Spelen, ik ben blij

Sven Kramer kraakte zijn concurrentie met een indrukwekkend vlakke race. Het resulteerde in een olympisch record van 6.09,76 en, belangrijker, zijn derde olympische gouden medaille op de 5.000 meter op rij.

"De kracht zit hem in de vlakke rondjes", analyseerde Kramer na afloop voor de camera van de NOS. "Ze begonnen allemaal heel hard, maar dat is een voordeel dat je in een van de laatste ritten zit: ik wist dat 29,3 gemiddeld genoeg was."

'Blij dat het gelukt is'

Hoewel het al Kramers vierde gouden medaille in totaal is, deed zijn olympische zegetocht hem nog altijd veel. "Ook al ben ik inmiddels 31, ik merk keer op keer: dit zijn toch die verdomde Olympische Spelen! Ik ben blij dat het weer gelukt is."

Kramer is de eerste schaatser die erin slaagt drie keer op rij olympisch kampioen te worden op dezelfde afstand. "Dat klinkt wel lekker, natuurlijk", grijnsde de Fries. "Ik zou liegen als ik zeg: dat doet me niks. Natuurlijk ben ik daar trots op."

Een feestje blijft voorlopig echter uit. "Ik moet nog de 10 kilometer, de team pursuit en de massastart, dus ik ga vanavond niet naar het Holland House."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl