De olympische afdaling in het Jeongseon Alpine Centre
NOS SportAangepast

Slopestyle Maas en afdaling uitgesteld vanwege harde wind

De kwalificatie bij het slopestyle voor vrouwen is vanwege harde wind uitgesteld. Het onderdeel stond gepland voor 5.30 uur Nederlandse tijd, maar wordt verplaatst naar de volgende Nederlandse nacht om 2.00 uur.

Voor Nederland doet Cheryl Maas mee op dit onderdeel. De kwalificaties worden geschrapt, waardoor Maas direct aan de finale kan meedoen. Wel wordt het aantal runs van drie naar twee teruggebracht.

Ook de afdaling uitgesteld

Eerder op de dag werd ook al de olympische afdaling bij de mannen uitgesteld.

Het onderdeel stond gepland voor 11.00 uur Koreaanse tijd, 3.00 uur Nederlandse tijd, maar wordt vanwege de harde wind uitgesteld naar donderdag 15 februari.

De Super G bij de mannen stond oorspronkelijk gepland voor die 15de, maar wordt nu een dag later afgewerkt. Dat laat de organisatie enkele uren voor aanvang weten.

Er zijn vandaag windvlagen van minimaal zeventig kilometer per uur voorspeld op de piste en die zouden voor problemen kunnen zorgen. In die omstandigheden is het voor deelnemers en officials onverantwoord om met de gondels de berg op te gaan.

Een training die voor maandag op het programma stond, is inmiddels afgelast. Het eerstvolgende officiële onderdeel is de reuzenslalom voor vrouwen op maandag.

Het is niet de eerste keer tijdens de Spelen dat een onderdeel bij het alpineskiën moet worden verplaatst.

In 1998, in Nagano, werd de afdaling voor de mannen drie keer verplaatst vanwege hevige sneeuwval en regen. In Vancouver, in 2010, zorgde slecht weer ervoor dat de afdaling twee dagen werd uitgesteld. Vier jaar geleden in Sotsji moest het programma bij het skiën worden aangepast door mist, regen en hoge temperaturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl