Niek van der Velden
NOS SportAangepast

Van der Velden als eerste Nederlander in olympisch strijdperk

Als eerste Nederlander komt hij zaterdag in actie op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea: snowboarder Niek van der Velden. De 17-jarige Brabander, het jongste lid van TeamNL, doet in het Phoenix Snow Park vanaf 2.00 uur Nederlandse tijd mee aan de kwalificatie op het onderdeel slopestyle.

Van der Velden is een van de negentien deelnemers aan de eerste run. Vanaf 2.47 uur volgt de tweede run. De twaalf beste mannen plaatsen zich voor de finale, die zondag vanaf 2.00 uur op het programma staat.

Van der Velden maakte op de training al kennis met de olympische piste en dat deed namens de NOS ook oud-snowboarder Tobias Aalderink. "Hij ziet er super uit", zegt Aalderink. "Dit wordt een van de creatiefste slopestyle-wedstrijden ooit."

"Wat een topkoers", zei hij na een inspannende testrace. "Dit wordt echt een heel leuke wedstrijd om naar te kijken."

Van der Velden behoort niet tot de medaillekandidaten op de slopestyle. "Mijn kans op een plak is klein", gaf de havo-scholier eerder deze week toe.

"Ik ben tevreden als ik mijn run goed neerzet en ik ga ervoor mijn beste run ooit neer te zetten", zei hij eerder. "Ik ben er nu ook nog niet echt mee bezig, dat zien we straks daar wel."

Havo-scholier Van der Velden nog zonder spanning in Pyeongchang

Van der Velden doet bij Pyeongchang 2018 ook mee aan het onderdeel Big Air. De kwalificatie voor dit onderdeel staat dinsdag 20 februari op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl