NOS SportAangepast

Foutje Zuid-Koreaanse skibond: vijftal mag toch niet naar Spelen

Tot aan de start van de Winterspelen zullen ze elke dag voor het politiebureau van Pyeongchang protesteren. Vijf Zuid-Koreaanse skiërs die dachten naar de Spelen te mogen, maar door een fout van de bond toch niet gekwalificeerd bleken te zijn.

Foutje Zuid-Koreaanse skibond: Skiërs gaan toch niet naar de Spelen

Het ging vorige week mis toen het negenkoppig nationale team van Zuid-Korea in de bergen aan het trainen was. De internationale skifederatie liet echter weten dat er in totaal maar vier plekken beschikbaar zijn voor Zuid-Korea: twee vrouwen en twee mannen.

Waarschijnlijk heeft de Zuid-Koreaanse bond de internationale selectiecriteria verkeerd geïnterpreteerd. Alle atleten hadden al hun officiële kleding gekregen, maar slechts vier van de negen mogen nu naar de Spelen.

Rechter

Kyung Sung-Hyun, die Zuid-Korea vier jaar geleden vertegenwoordigde in Sotsji, is een van de afvallers. Hij legt zich er niet bij neer en is naar de rechter gestapt om deelname af te dwingen.

Kyung Sung-Hyun

En samen met de vier andere skiërs protesteert hij nu iedere dag tot aan de openingsceremonie in de hoop dat de president van het land hen alsnog aan een startbewijs kan helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl