Duitse olympische ploeg mist weer een medaillekandidaat

Aangepast
Lisa Zimmermann tijdens het WK in 2015, waar ze de wereldtitel op slopestyle veroverde EPA

De Duitse ploeg voor de Olympische Winterspelen is na Felix Neureuther en Severin Freund opnieuw een belangrijke medaillekandidaat kwijt. Freestyleskiester Lisa Zimmermann moet Pyeongchang laten schieten vanwege de nasleep van een kruisbandblessure.

De 21-jarige Zimmermann geldt als een van de beste freestyleskiesters van het moment. Ze werd in 2015 wereldkampioen op de slopestyle, won vorig jaar het onderdeel big air bij de X-Games en werd gezien als een van de favorieten voor olympisch goud.

Zimmermann liep in februari vorig jaar een gescheurde kruisband op, maar weigerde zich daaraan te laten opereren, ondanks aandringen van de bond. Enkele weken geleden hervatte Zimmermann de training, maar dat was te laat om op tijd fit te zijn voor Pyeongchang.

Duitse skibond boos

De Duitse skibond is helemaal niet te spreken over de handelswijze van Zimmermann. "Dit heeft niets met professionele sport te maken", klaagde voorzitter Wolfgang Maier van de Duitse skibond. "We hebben haar alle ondersteuning aangeboden, maar ze wilde het allemaal niet."

De Duitse alpineskiërs Felix Neureuther, de nummer vijf van het wereldbekerklassement van vorig seizoen, en Stefan Luitz ontbreken ook in Pyeongchang vanwege een kruisbandblessure. Dat geldt eveneens voor skispringer Severin Freund, die in Sotsji goud won met Duitsland.