Breeuwsma ook individueel in actie op de Spelen

Aangepast
Daan Breeuwsma in actie tijdens de NK shorttrack in Heerenveen ANP

Shorttracker Daan Breeuwsma komt in februari bij de Olympische Spelen op drie onderdelen in actie. De 30-jarige Fries kreeg van de schaatsbond te horen dat hij is toegevoegd aan het deelnemersveld op de 500 en 1000 meter.

Breeuwsma maakte al onderdeel uit van de relayploeg. Bij de Nederlandse kampioenschappen in Thialf won de shorttracker zondag de 1000 meter en op de 500 meter eindigde hij als tweede. Op die twee afstanden waren nog olympische tickets te verdienen en die moesten nog door bondscoach Jeroen Otter worden vergeven.

Beide startplaatsen gaan naar Breeuwsma, die op de 1000 meter de voorkeur krijgt boven Dylan Hoogerwerf.

Van Ruijven

Bij de vrouwen was er voor de 1000 meter nog één startplaats te vergeven. Dat ticket gaat zoals verwacht naar Lara van Ruijven. Zij eindigde bij de NK als tweede achter Yara van Kerkhof, die al een olympisch deelnamebewijs voor de 1000 meter op zak had.

Van Ruijven verschijnt in Pyeongchang nu aan de start op de 500 meter, de 1000 meter en de relay.

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari staan de EK shorttrack in Dresden op het programma. Op vrijdag zijn de kwalificaties in samenvatting te zien op NOS.nl en in het Sportjournaal. Zaterdag is het toernooi in een extra uitzending om 13.50 uur op NOS.nl en NPO 1 te volgen. Op zondag begint de uitzending op NOS.nl en NPO 1 om 13.10 uur.

Lara van Ruijven ABP