Ted-Jan Bloemen
NOS SchaatsenAangepast

Bloemen toont vorm met vierde tijd ooit

Met de vorm van Ted-Jan Bloemen zit het wel goed. De Canadees is de voornaamste uitdager van Sven Kramer, maar moest zich nog wel even plaatsen voor de olympische 10 kilometer in Pyeongchang. Dat deed hij met de vierde tijd ooit. Vooral met zijn laatste drie rondes imponeerde Bloemen: drie 'achtentwintigers'.

De 31-jarige geboren Leiderdorper snelde op de Canadese trials in Calgary naar een tijd van 12.43,04, goed voor een baanrecord. Alleen Bloemen zelf (tijdens zijn wereldrecordrace: 12.36,30 in 2015 in Salt Lake City) en Kramer (12.38,89 in 2017 in Gangneung en 12.41,69 in 2007 in Salt Lake City) waren ooit sneller.

In Calgary had Bloemen weinig concurrentie. Jordan Belchos pakte het tweede olympische ticket, maar moest op de winnaar liefst 39 seconden toegeven.

Pyeongchang

Op 15 februari staat de olympische 10 kilometer op het programma. Bloemen, die als Nederlander nog nooit de Spelen haalde, maakt zijn debuut. Sven Kramer heeft nog geen gouden olympische medaille van deze afstand in zijn prijzenkast liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl