Liesklachten houden Knegt niet uit EK-selectie

Aangepast

Sjinkie Knegt is met liesklachten uitgevallen bij de NK shorttrack in Heerenveen. De titelfavoriet en Nederlands voornaamste troef bij de Olympische Spelen in Pyeongchang hield in de slotfase van de finale op de 1.000 meter opeens in.

1/2Uit voorzorg verlaat Knegt de NK shorttrack
2/2Eerste NK-titel Breeuwsma, Knegt klaar na valpartij

"Ik ben op de 500 meter gevallen en heb daarbij mijn lies licht verrekt", vertelde Knegt na afloop. "Op de 1.000 meter ging ik ook al niet hard van start. Elke keer als ik iets moest opvangen, voelde ik het in mijn lies."

Bondscoach neemt risico met Knegt

Knegt wilde geen enkel risico nemen, maar daar dacht bondscoach Jeroen Otter anders over. "Jeroen wilde graag dat ik door zou gaan", aldus Knegt. "Ik vond het vrij onzinnig om door te gaan. Maar dat is de keuze van de coach, hè."

Knegt: doorgaan zou onzinnig zijn geweest

Sjinkie Knegt stond er prima voor in het klassement van de NK shorttrack, maar gaf voor de superfinale toch op. Een verrekte lies was de oorzaak.

Over de ernst van zijn blessure kon Knegt nog geen uitspraken doen, maar het lijkt erop dat deelname aan de Spelen niet in gevaar is, want hij werd na de NK gewoon geselecteerd voor de EK van volgende week.

Eerder gaf Knegt al aan dat de NK voor hem geen prioriteit hadden. "Het is een beetje een moetje", aldus Knegt.

Van 12 tot en met 14 januari is in Dresden de EK. Dit is de Nederlandse selectie:

Mannen: Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Sjinkie Knegt

Vrouwen: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven

Alleen aflossing: Rianne de Vries, Jorien ter Mors, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser