NOS SportAangepast

'NOC*NSF moet voor de Spelen besluit nemen over Eurlings'

'Er moet voor de Spelen duidelijkheid over Eurlings zijn'

Chef de mission van het NOC*NSF Jeroen Bijl wil voor de start van de Olympische Spelen duidelijkheid over de positie van Camiel Eurlings binnen het IOC. Dat zei hij vanavond in Langs de Lijn En Omstreken. Tijdens de teamoverdracht op Papendal kreeg hij veel vragen over Eurlings.

In december 2015 deed de ex-vriendin van Eurlings aangifte tegen hem, omdat hij haar een half jaar eerder had mishandeld. Het Openbaar Ministerie besloot Eurlings te vervolgen.

Camiel Eurlings

In maart trof Eurlings een schikking met het OM. De oud-minister heeft onbekende afspraken gemaakt met het OM, waardoor hij niet voor de rechter hoeft te verschijnen. Hij heeft in elk geval een taakstraf uitgevoerd. De schikking is geen erkenning van schuld. In een verklaring betuigde de oud-minister en het IOC-lid spijt.

Bestuursvergadering volgende week

Bijl kan er op dit moment weinig over zeggen. "Ik heb er een mening over, maar voor mij is het te vroeg om daarop te reageren. Ik heb het er niet over en de sporters hebben het er niet over." Bijl vindt het jammer dat de geplande bestuursvergadering volgende week pas is.

Tijdens de teampresentatie werden de bestuursleden van NOC*NSF vakkundig van de media weggehouden. Het gevolg was dat Bijl alle vragen over Eurlings moest beantwoorden.

"Het lijkt mij logisch dat ze na de vergadering met een verklaring komen. Ik wist dat de vragen vandaag aan mij werden gesteld. Ik kan daarvoor weglopen en niet bij verschillende media aan de tafel gaan zitten, maar dan doe ik de ploeg tekort."

"Ik vind het belangrijk dat de juiste procedure gevolgd wordt", aldus Bijl. "Ik zou het goed vinden als er binnenkort meer duidelijkheid is over de positie van Eurlings. Het standpunt van NOC*NSF, wat het ook is, moet voor de Spelen duidelijk zijn. "

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl