Wüst en Leenstra verguld met drie olympische tickets

Aangepast

Ireen Wüst heeft haar drie gedroomde olympische tickets binnen. Ze bewaarde het beste voor het laatst, want ze won vrijdag met overmacht de 1.500 meter. "Ik wist dat dit eraan zat te komen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wüst voltooit missie met drie olympische tickets

Vier jaar geleden pakte ze in Sotsji olympisch zilver op deze afstand en dat zit haar nog steeds niet lekker. "Ik wil revanche nemen. Daarom zag ik alleen deelname aan de 1.000 meter niet zitten. Na mijn ticket op de 3.000 meter viel er wel iets van me af, maar de 1.500 meter was het belangrijkst."

Jorien ter Mors, die Wüst in Sotsji van het goud afhield, viel buiten de boot. Is dat een voordeel voor Wüst? "Zo zie ik dat niet echt. Maar ik had niet verwacht dat ze er niet bij zou zitten."

Grote opluchting bij Leenstra

Door het wegvallen van Ter Mors kon Marrit Leenstra opgelucht ademhalen. Zij pakte achter Wüst en Lotte van Beek het derde olympische ticket. "Ik geloofde er al niet meer in."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Leenstra geloofde niet meer in olympisch ticket

Leenstra ging in de laatste ronde helemaal stuk. "Ik dacht echt dat het niet genoeg was. Toen ik zag dat Jorien en Antoinette de Jong langzamer waren, kon ik het eerst ook niet geloven."

Net als Wüst heeft Leenstra nu ook drie olympische tickets op zak: op de 1.500, 1.000 en 500 meter. "Maar deze was het belangrijkst. Op de 1.500 meter maak ik de meeste kans op een medaille."