Knappe prestatie Jelinkova bij WB-wedstrijd in Courchevel

Aangepast
Adriana Jelinkova ANP

Mikaela Shiffrin heeft bij wereldbekerwedstrijden in Courchevel de parallelslalom gewonnen. De Amerikaanse, leidster in de stand om de wereldbeker algemeen, won dinsdag ook al de reuzenslalom in de Franse Alpen. De Nederlandse Adriana Jelinkova plaatste zich knap voor de knockoutfase in de één-op-één strijd.

De Oegstgeestse zette in de kwalificatie de 28ste tijd neer van de zeventig skiesters. In de eerste ronde trof ze de Zweedse Frida Hansdotter. In de eerste run maakte Jelinkova een foutje. In de tweede knabbelde ze nog iets van haar achterstand van 0,50 af, maar de ervaren Hansdotter won met 0,39 verschil. Uiteindelijk werd Jelinkova 25ste.

Weer wereldbekerpunten voor Jelinkova

Het is de tweede klassering in de top-30 van Jelinkova (22) in korte tijd. Een kleine maand geleden scoorde de Nederlandse de 25ste plaats op de slalom in Killington (VS).

En vorige week nog zette ze een goede reeks neer in Noord-Amerika. In de NorAm-Cup, een niveau onder de wereldbeker, won Jelinkova één wedstrijd en werd ze vier keer tweede op de slalom, reuzenslalom als de Super G.

Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Pyeongchang zal Jelinkova het nog beter moeten doen. Twee keer een plaats in de top-16 is de eis van NOC*NSF om afgevaardigd te kunnen worden naar de Winterspelen.

Voor Shiffrin was dit de 35ste WB-zege. Ze versloeg achtereenvolgens Coralie Frasse Sombet, Carmen Thalmann en Irene Curtoni. In de finale was ze Petra Vlhova 0,04 te snel af.