Vonn tankt vertrouwen voor Spelen

Lindsey Vonn heeft er enkele weken op moeten wachten, maar de eerste zege van het seizoen is eindelijk binnen. In Val d'Isère schreef de Amerikaanse vedette een Super G voor de wereldbeker op haar naam.

Vonn, die in vijf eerdere races slechts twee keer de finish had gehaald en een twaalfde plaats als beste uitslag had staan, was 0,31 rapper dan Sofia Goggia. De Italiaanse skiede voor het eerst dit seizoen op het podium. Op 0.39 werd de Noorse Ragnhild Mowinckel derde en zij pakte voor het eerst een WB-medaille.

De 33-jarige Vonn boekte in Frankrijk haar 78ste WB-zege, acht minder dan de Zweedse recordhouder Ingemar Stenmark.

Ervaren Noren domineren afdaling

In Val Gardena stond er een afdaling voor de heren op het programma. Het werd een Noors feestje in het Italiaanse skioord: Aksel Lund Svindal won de race en met een achterstand van 0,59 werd zijn landgenoot Kjetil Jansrud tweede.

De Oostenrijker Max Franz eindigde als derde op 0,85.

De 36-jarige Svindal was eerder deze maand ook al de snelste op de afdaling in Beaver Creek. De Noorse veteraan bracht voor de veertiende keer een WB-afdaling op zijn naam en boekte zijn 34ste WB-triomf.

De 33-jarige Jansrud kreeg zijn 44ste WB-medaille uitgereikt. De vijf jaar jongere Franz maakte voor de zevende keer de gang naar het podium.