Na 76 wereldbekerwedstrijden eindelijk een podiumplaats

Aangepast
Josef Ferstl AFP

Josef Ferstl is bij wereldbekerwedstrijden in Val Gardena verrassend winnaar geworden van de Super G. De 28-jarige Duitser was 0,02 seconde sneller dan Max Franz uit Oostenrijk.

Voor Ferstl is het de eerste keer in 76 wereldbekerwedstrijden dat hij op het podium staat. Zijn beste prestatie was de vijfde plaats vorig seizoen op de Super G in Santa Caterina.

De laatste Duitse man die een wereldbekerwedstrijd op de Super G won, was Markus Wasmeier in 1991.

Stukbijten

Ferstl ging als tweede van start en zag iedereen zich stukbijten op zijn tijd. Na elf deelnemers lag de race even stil vanwege mist. Kjetil Jansrud maakte een grote fout, eindigde als 35ste, maar behield wel de leiding in het wereldbekerklassement.

Josef Ferstl raast naar beneden AFP

De wedstrijd werd na 38 skiërs definitief afgebroken vanwege de mist. Maarten Meiners, die als 78ste van start zou gaan, kon daardoor niet in actie komen.

Neureuther

Voor de Duitsers was er ook slecht nieuws, want Felix Neureuther doet definitief niet mee aan de Olympische Spelen in Pyeongchang.

De slalomspecialist, die bij de WK in 2013 zilver won, liep onlangs een zware knieblessure op, maar hoopte nog op deelname in Zuid-Korea. Die hoop is na een kruisbandoperatie vervlogen.