Nederlandse bobsleeërs in de achterhoede in Winterberg

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Slecht weer zit Nederlandse bobsleeërs dwars

De Nederlandse bobsleeërs Ivo de Bruin en Bror van der Zijde hebben in Winterberg vergeefs geprobeerd hun olympische aspiraties in de tweemansbob een positieve wending te geven.

Het duo kwam tijdens de wereldbekerwedstrijd op de Duitse baan in de eerste run niet verder dan de 26ste plaats en miste daardoor de beslissende tweede run. Zondag staat nog een World Cup in de viermansbob voor het Nederlandse team op het programma.

De Bruin en Van der Zijde konden in de eerste drie wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika ook al geen indruk maken. Daar werkten ze de races in de tweemansbob af in een gehuurde slee, omdat het eigen materiaal nog niet in orde was.

Betere omstandigheden

In Winterberg kwamen ze er zaterdag ook niet aan te pas, na een magere start. Waar andere late starters profiteerden van betere omstandigheden, konden de Nederlanders (startnummer 29) daar geen voordeel uit halen.

"Op het moment dat wij mochten starten wakkerde de wind aan en nam de sneeuwval toe. Dan start je net op het verkeerde moment", baalde Van der Zijde na afloop.

Half januari moeten de Nederlanders bij de eerste twaalf in het wereldbekerklassement staan om naar de Olympische Spelen in Pyeongchang te mogen. Momenteel zijn ze daar nog ver van verwijderd.