Joska Le Conté
NOS SportAangepast

'Pyeongchang is ver weg als deze race meetelt'

De kans dat Nederland twee skeletonsters afvaardigt naar de Olympische Spelen in Pyeongchang in februari, is vrijdag in Winterberg een stuk kleiner geworden. Zowel Kimberley Bos als Joska Le Conté stelde teleur.

De Nederlandse vrouwen waren in hun eerste run niet snel genoeg voor een plaats bij de eerste twintig. "Een resultaat waarmee ik de Spelen niet ga halen", sipte Bos.

De klassering had alles te maken met de weersomstandigheden. De baan was amper schoon te houden door een sneeuwstorm. Nadat twaalf skeletonsters hun eerste race hadden voltooid, kreeg een deel van het resterende deelnemersveld te maken met zware wind en sneeuwval. Onder wie Bos en Le Conté.

'Pyeongchang ver weg als deze race meetelt'

Om naar Pyeongchang te mogen in februari moeten ze half januari in de toptwaalf van het wereldbekerklassement staan. Door het resultaat in Winterberg is Bos naar de veertiende plaats gezakt. Le Conté bezet de achttiende plaats.

"Het is ontzettend balen. Dit is ook een baan waarop ik echt een goed resultaat had kunnen neerzetten", dacht Bos. "Ik trainde in de topzes mee en vaak ben ik op wedstrijddagen nog beter. Ik had echt gehoopt dat ik hier topzes kon neerzetten."

Ook Le Conté presteerde niet zoals gehoopt. "Als deze race gewoon blijft meetellen, wordt het heel erg lastig."

Chef de mission is optimistisch

Chef de mission van de Nederlandse equipe in Pyeongchang, Jeroen Bijl, is optimistischer. Zeker wat betreft de kwalificatiekansen van Bos.

"De weersomstandigheden is iets waar je (als NOC*NSF, red.) rekening mee zou kunnen houden. Maar op voorhand gaan we daar niet van uit. Ik denk ook dat ze het niveau heeft om bij die eerste twaalf uit te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl