Nederlandse curlers kunnen Pyeongchang vergeten

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Curlers lopen Spelen mis na nederlaag

De Nederlandse curlingmannen kunnen een ticket voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang vergeten. Oranje verloor op het olympisch kwalificatietoernooi in Pilsen ook van Rusland, waardoor een plaats in de topdrie uit het zicht is.

De ploeg van skip Jaap van Dorp leed al zijn vierde nederlaag in vijf duels. Oranje kwam tegen de Russen nog wel op 1-0. Maar door een slecht derde end, waarin Rusland tegen de hammer in drie punten maakte, werd het 1-4.

Nederland knokte zich met drie punten in het vierde end langszij, leidde met nog twee ends te gaan met 6-5, maar mede dankzij drie punten in het negende end wonnen de Russen alsnog met 9-6.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Teleurstelling overheerst bij curlers na missen Pyeongchang

Bij skip Jaap van Dorp overheerste na de nederlaag de teleurstelling. "Ja natuurlijk, het is gewoon balen. Zelfs met een kleine kans op de Spelen wil je er nog vol voor gaan. Maar die kans is nu ook weg. Dat is jammer. "

"We hebben een paar goede ends gehad, waarin we de overhand hadden", vervolgt Van Dorp. "Maar niet in de complete wedstrijd. Het was elke keer net niet."

Toch is er bij de Nederlanders ook reden voor tevredenheid. Het feit dat Oranje zich voor het olympisch kwalificatietoernooi plaatste, was al een prestatie. "We zitten er nu heel dicht tegenaan", zei Laurens Hoekman. "Dat we de Spelen niet halen, is voor ons heel zuur. Maar dat we hier zijn, is al een grote stap voor Nederland. Over vier jaar willen we zeker bij de Spelen zijn en daar gaan we hard voor knokken."

Verlies tegen Denemarken

Later op de dag ging ook het voorlaatste duel met Denemarken verloren. De Scandinaviƫrs wonnen met 7-3.

Oranje keek vanaf het eerste end tegen een achterstand aan en was niet meer in staat terug te komen. De Denen zijn na vijf zeges zeker aan een plaats in de play-offs om een van de twee olympische tickets.