Curlingmannen verliezen van China, Spelen lijken uit zicht

Aangepast

De kans van de Nederlandse curlers op olympische deelname in Pyeongchang is door een 5-7 nederlaag tegen China op het olympisch kwalificatietoernooi tot een minimum gereduceerd. Het was al de derde nederlaag van Oranje. Alleen van Finland werd tot dusver gewonnen.

De ploeg rond skip Jaap van Dorp begon beroerd met drie Chinese stenen in het eerste end. Oranje kwam, na tot twee keer toe een punt tegen de hammer in behaald te hebben, na zeven ends langszij. In het achtste end sloeg China echter opnieuw toe met twee stenen. Die tik bleek beslissend.

Carlo Glasbergen kijkt gespannen waar zijn steen belandt NOS

Oranje zal de laatste drie duels in het Tsjechische Pilsen nu moeten winnen om nog een kans te maken op een plaats bij de beste drie landen. Die mogen zondag strijden om twee olympische tickets. Zelfs als Nederland vanaf nu alles wint, is het nog afhankelijk van de uitslagen van de andere wedstrijden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Van Dorp is toch tevreden: zo door blijven gaan

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Reactie Laurens Hoekman

'Oranje hoort hier thuis'

Skip Jaap van Dorp was na het verlies tegen de Chinezen duidelijk over de kansen van zijn ploeg. "De marges zijn klein en als we het nu niet redden, dan zijn we er over vier jaar bij."

"Als je naar ons spel kijkt, laten we zien dat we hier wel thuishoren en ook ├ęcht kans maken. Het zijn zulke kleine verschillen, het kan alle kanten op gaan", aldus Van Dorp.

Ook teamlid Laurens Hoekman vindt dat Oranje thuishoort op het olympisch kwalificatietoernooi, ondanks dat de ploeg nog niet zo lang op dit niveau acteert. "We zijn het nieuwe team dat hier komt kijken, maar we staan er. We hebben dat afgedwongen."

Om daarna, net zo vastberaden als Van Dorp, af te sluiten met: "Als het nu niet lukt, dan over vier jaar."