Boer kan brons inruilen voor zilver in Pyeongchang

Aangepast
Margot Boer met haar bronzen medaille in Sotsji ANP

Margot Boer kan in februari tijdens de Olympische Winterspelen haar zilveren olympische medaille omgehangen krijgen, als ze dat wil. In Pyeongchang wordt een speciale ceremonie georganiseerd voor 'opgewaardeerde atleten'. Dat maakte het IOC dinsdagavond bekend.

De inmiddels gestopte Boer won in 2014 olympisch brons op de 500 meter in Sotsji. Omdat de resultaten van de Russische zilveren medaillewinnares Olga Fatkoelina geschrapt zijn, is Boer een plaats opgeschoven in de rangschikking.

Emotionele waarde

Boer is blij met de ceremonie. "Ik raak de foto's en herinneringen aan deze bronzen medaille kwijt. Dan is het mooi als je op een bepaalde manier toch nieuwe herinneringen kunt maken op een olympisch podium. Want dat is wat de Olympische Spelen zo mooi maakt", zei ze in Nieuwsuur.

Boer: heel blij met nieuwe olympische medailleceremonie

Ook NOC*NSF reageerde positief op de plannen van het IOC. "Vanzelfsprekend zullen wij Nederlandse sporters die naar nu blijkt tijdens Sotsji 2014 alsnog een medaille hebben verdiend, graag meenemen naar Pyeongchang voor de ceremonie waarin die medailles worden uitgereikt", liet directeur Gerard Dielessen weten.