Svindal wint weer in Beaver Creek, Shiffrin verrast in Lake Louise

Aangepast

Aksel Lund Svindal heeft de tweede afdaling van dit WB-seizoen gewonnen. De Noor was in Beaver Creek 0,16 sneller dan Beat Feuz, die vorige week in Lake Louise de eerste afdaling had gewonnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Svindal wint voor de zesde keer in Beaver Creek

De 34-jarige Svindal kampte dit jaar met een knieblessure, maakte vorige week na 343 dagen zijn rentree en eindigde als derde. De Noor ging op de Birds of Prey-piste als eerste van start en zette een niet te kloppen tijd neer.

Thomas Dressen (derde) en Mauro Caviezel (dertiende) waren na de tweede tijdmeting nog sneller, maar hielden het niet vol. Voor Svindal is het de 33ste WB-zege uit zijn carrière en al de zesde in Beaver Creek.

​Aksel Lund Svindal Reuters

Mikaela Shiffrin zorgde voor een grote verrassing door in Lake Louise de tweede afdaling van dit WB-seizoen te winnen. De 22-jarige Amerikaanse boekte haar 33ste WB-zege, maar pas de eerste op de snelste discipline.

Slalomspecialiste Shiffrin (26 WB-zeges op de slalom, vier op de reuzenslalom) baarde vrijdag al opzien met een derde plaats. De Amerikaanse, die veel getraind heeft op dit onderdeel, deed er een dag later nog een schepje bovenop.

Shiffrin was 0,13 sneller dan Viktoria Rebensburg. Michelle Gisin en Cornelia Hütter, de winnares van vrijdag, kwamen nog in de buurt van Shiffrins tijd, maar werden derde (+0,17) en vierde (+0,19).