Bergsma wint 1.000 meter na val Kodaira

Aangepast
WB Calgary: 1.000 meter (v)
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nao Kodaira heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden op de 1.000 meter. De Japanse ging er in de slotrit als een komeet vandoor en liet Marrit Leenstra direct een straatlengte achter zich.

In de tweede bocht ging ze echter onderuit, waardoor Leenstra geen richtpunt meer had. Desondanks reed de Nederlandse met 1.13,73 een persoonlijk record en de derde tijd.

"Ik denk dat ik wel sneller kan, maar de race was niet heel goed. Maar ik ben wel blij met de bronzen plak", reageerde Leenstra, die Kodaira zag vallen. "Ik schrok wel een beetje toen ik haar zag liggen, maar ik bleef me concentreren op mijn eigen rit."

Leenstra schrok toen Kodaira onderuit ging
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Zoiets is altijd lastig, maar de binnenbocht die erna kwam was een van mijn betere bochten. Een ronde later werd ik afgeleid door de blokje dat nog op de baan lag, dat was wel jammer. Mijn laatste ronde was daardoor niet zo goed."

Goud voor Heather Bergsma

De zege ging naar Heather Richardson-Bergsma in 1.13,37. Ze bleef de Russin Jekaterina Sjikova 0,33 voor. Marrit Leenstra finishte op 0,35 van de Amerikaanse, die de 21ste wereldbekerzege op de 1.000 meter uit haar loopbaan boekte.

Lotte van Beek, die dit seizoen al twee keer brons pakte op de 1.500 meter, finishte in 1.15,05 en eindigde daarmee als dertiende. Sanneke de Neeling reed 1.14,33 en werd veertiende.

WB Calgary: uitslag 1.000 meter (v)