De Bruin/Van der Zijde twintigste in WB-tweemansbob

Aangepast
Bobsleeër Ivo de Bruin in actie tijdens een trainingsrun ANP

De olympische missie van het bobsleeteam van Ivo de Bruin verloopt allerminst soepel. De tweemansbob met De Bruin en Bror van der Zijde bleef in Whistler tijdens de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de twintigste plaats steken.

Om olympische kwalificatie af te dwingen, moet De Bruin na de World Cup in St. Moritz (14 januari) in de toptwaalf van het wereldbekerklassement staan. Dat wordt een lastige opdracht. Momenteel bezetten De Bruin en Van der Zijde de 24ste plaats in het klassement. De Nederlanders komen vandaag ook nog in actie in de viermansbob.

Teleurstellend

"Dit is weer teleurstellend", keek De Bruin terug op de wedstrijd in Canada. "In de eerste run hebben we een matige start, maar maken we dat goed met een uitstekende race. In de tweede run startten we veel beter, maar maak ik bovenin de baan een aantal foutjes."

Na de wedstrijd in de viermansbob reizen de bobsleeërs naar Europa voor het vervolg van het wereldbekercircuit. De Bruin verwacht dan beter te scoren, ook omdat het team dan de beschikking krijgt over een nieuwe tweemansbob. Bij de drie World Cups in Amerika en Canada maakten de Nederlanders gebruik van een gehuurde slee. Dat beviel niet echt.

Canadezen heersen

Winnaars van de wedstrijd in de tweemansbob waren de Canadezen Chris Spring en Neville Wright, die met 1.44,17 hun landgenoten Justin Kripps en Alexander Kopacz met tweehonderdste van een tel aftroefden. De Letten Oskars Melbardis en Daumants Dreiskens eindigden als derde.