Het Nederlandse curlingteam
NOS SportAangepast

Curlingmannen vegen vloer aan met Slowaken op EK

De Nederlandse curlingmannen hebben op het EK in Sankt Gallen hun tweede wedstrijd gewonnen. Na een nederlaag tegen Zwitserland op zaterdag, werd later op de dag Slowakije met ruime cijfers aan de kant gezet: 12-1.

De Slowaken hadden hun eerste duel met 4-2 verloren van Duitsland en ook tegen Nederland was het al snel duidelijk dat er weinig te halen viel.

Nederland wist namelijk in de eerste vier ends volop te scoren en leidde daardoor met 10-0. In het vijfde end kwam het eerste en enige Slowaakse punt op het bord waarna Oranje zelf nog twee maal wist te scoren.

Het Nederlandse curlingteam

Verlies tegen Zwitserland

Eerder op de dag begon de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt aan het EK met een duel tegen gastland Zwitserland. Nederland kwam daarin niet verder dan 8-3 in acht ends.

Oranje liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en stond na drie ends al met 4-1 achter. Alleen in het zevende end wist Nederland even onder de druk van de Zwitsers vandaan te komen en twee punten te scoren.

Vrouwen verliezen in B-Divisie

De Nederlandse vrouwen kwamen ook in actie in Sankt Gallen. Zij speelden in de B-divisie hun eerste wedstrijd tegen Finland en gingen met 7-3 ten onder. Zondag treffen ze Wit-Rusland voor hun tweede duel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl