Hirscher terug na enkelbreuk, Neureuther wint slalom

Aangepast

Felix Neureuther heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. De 33-jarige Duitser was de snelste op de slalom in het Finse Levi. Marcel Hirscher werd in zijn eerste race na zijn enkelbreuk zeventiende.

Voor de mannen was dit pas de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen nadat de opening van deze winter, drie weken geleden in het Oostenrijkse Sölden, werd afgelast.

Na de eerste run stond Neureuther nog tweede achter de snelle Dave Ryding. De Duitser, die drie weken geleden vader werd van dochter Matilda, kende een prima tweede run en boekte zijn dertiende wereldbekerzege.

De Kerstman is vroeg dit jaar om Felix Neureuthe te feliciteren met zijn overwinning AFP

Hirscher beleefde een prima eerste afdaling nadat hij op 17 augustus tijdens een training zijn enkel had gebroken en stond vierde na de eerste run. Hirscher, die twee dagen geleden pas de knoop doorhakte om te gaan starten, kende een verre van vlekkeloze tweede run, maar viel niet uit en haalde toch nog wereldbekerpunten.

Winkelhorst mist poortje

De enige Nederlandse deelnemer, Steffan Winkelhorst, was er in de tweede run niet meer bij. Winkelhorst had lang zicht op een klassering in de top-30, maar miste een poortje en was uitgeschakeld.