Lindsey Vonn stelt teleur bij rentree

Aangepast

Lindsey Vonn is eerder dan verwacht terug op de piste, maar had zich haar rentree wel iets rooskleuriger voorgesteld. De Amerikaanse plaatste zich niet voor de tweede run bij de opening van het nieuwe wereldbekerseizoen. Ze werd 34ste in Sölden, terwijl de beste dertig skiesters zich plaatsen voor de tweede run.

Vonn deed voor het eerst sinds januari 2016 (Maribor, Slovenië) weer eens mee op de reuzenslalom en voelde zich in vorm de laatste weken tijdens de training. Haar oorspronkelijke plan was om pas begin december terug te keren op de wedstrijdpistes.

Ook de winnares van de wereldbeker algemeen in 2016, Lara Gut, maakte haar rentree in Sölden. De Zwitserse kwam februari dit jaar, tijdens de WK skiën in St. Moritz, zwaar ten val en miste de rest van het vorige seizoen. Voor Gut liep het nog minder goed, ze miste een poortje tijdens de eerste run.

Rebensburg

Viktoria Rebensburg won de reuzenslalom. De 28-jarige Duitse was met 1.55,20 in twee runs net iets sneller dan de Française Tessa Worley (1.55,34) en de Italiaanse Manuela Moelgg (1.55,73). De Nederlandse Adriana Jelinkova plaatste zich niet voor de tweede run en werd 45ste.

De omstandigheden waren lastig op de Rettenbachgletsjer tijdens de traditionele seizoensopener bij het alpineskiën. Er stond erg veel wind.

Morgen skiën de mannen hun eerste wereldbekerwedstrijd, ook de reuzenslalom.