Mikaela Shiffrin tijdens de presentatie van het Amerikaanse team
NOS SportAangepast

Ski-koningin Shiffrin heeft haar doelen nu al bereikt

Als klein meisje droomde Mikaela Shiffrin ervan om wereldkampioene, misschien zelfs olympisch kampioene te worden. De Amerikaanse skiester kon toen niet bevroeden dat ze die titels op haar 22ste al binnen zou hebben.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Shiffrin al aan stoppen denkt. Komend weekeinde is ze van de partij bij de start van het skiseizoen in het Oostenrijkse Sölden, met in haar achterhoofd al de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Ski-koningin Shiffrin heeft haar doelen nu al bereikt

"Het gaat zo goed met mijn carrière dat ik nu bijna al zou kunnen stoppen, omdat ik tevreden ben met wat ik heb bereikt", zegt Shiffrin, die aan de vooravond van het nieuwe seizoen barst van het zelfvertrouwen.

Op haar zeventiende (!) werd ze al wereldkampioene op de slalom. Een jaar later veroverde ze in Sotsji olympisch goud. En afgelopen seizoen zette Shiffrin de voorlopige kroon op haar carrière door de algemene wereldbeker te winnen.

Het winnen van die laatste prijs was lang haar droom. Shiffrin dacht dat de algemene wereldbeker voor haar onbereikbaar zou zijn, omdat ze vooral uitblonk op de slalom. Maar inmiddels blijkt dat de eerzuchtige Amerikaanse alles kan: ze wint reuzenslaloms en ook op de Super G en de afdaling heeft ze ambities.

"Het is alsof ik een nieuw speeltje heb waar ik constant mee wil spelen", vertelt ze. "Maar ik mag de technische onderdelen niet uit het oog verliezen, want daar ligt mijn basis. De focus ligt op de slalom en de reuzenslalom."

Palmares Mikaela Shiffrin

Met een olympische titel, drie wereldtitels, vier wereldbekers en 31 wereldbekeroverwinningen op zak - nogmaals, als 22-jarige - gaat Shiffrin onbevangen het olympische seizoen in.

"Alle doelen die ik als jong meisje had, heb ik al bereikt. Dus er is geen druk om door te blijven gaan en nog meer te bereiken. Nu draait het alleen nog om wat ik zelf wil. En dat is erg fijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl